شرکت بهره برداری از شبکه های آبیاری و زهکشی کارون بزرگ (گتوند) از شرکت¬های طرف قرارداد سازمان آب و برق خوزستان می¬باشد که وظیفه آن تأمین آب مشترکین (عموماً کشاورزان و شرکتهای زراعی) از محل رودخانه کارون با استفاده از تجهیزات آبیاری که در اختیار دارد می باشد.
این شرکت در حال حاضر مدیریت (وظیفه نگهداری و بهره¬برداری) چندین شبکه آبیاری که همگی آنها از محل رودخانه کارون آبگیری می کنند، شامل شبکه آبیاری گتوند، عقیلی، دیمچه، میان آب شوشتر، شمال شرق اهواز، شرق گرگر و شرق شعیبیه را به عهده دارد. آب این شبکه ها عموماً در بخش کشاورزی و اندکی از آن نیز در بخش های صنعت، پرورش ماهی، دام و طیور و شرب مورد استفاده قرار می گیرد با آغاز به کار احداث سد تنظیمی ـ انحرافی گتوند و شبکه های آبیاری گتوند، عقیلی و دیمچه، در سال ۱۳۵۳، شرکت به عنوان نماینده کارفرما و مجری طرح (سازمان آب و برق خوزستان) شکل گرفت و با همکاری تنگاتنگ با دستگاه طراح و ناظر پروژه(شرکت مهندسین مشاور امریکایی هارزا) کار خود را آغاز کرد. پس از اتمام عملیات اجرایی سد و شبکه های آبیاری مذکور که مصادف با وقایع انقلاب اسلامی و در نهایت پیروزی آن بود، وظیفه نگهداری و بهره برداری از این تأسیسات به شرکت واگذار و شرکت نیز متناسب با وظیفه جدید، اقدام به بازسازی و باز تعریف نیروها و ساختار خود نمود. تا اینکه در سال ۱۳۷۳ با هدف بهبود در امر نگهداری از این تأسیسات و بهره برداری بهتر از آنها، به یک شرکت خصوصی، تحت عنوان ” شرکت بهره برداری از شبکه های آبیاری گتوند ” تبدیل گردید. پس از آن نیز در سالهای ۱۳۸۴ و ۱۳۸۵ به ترتیب وظیفه نگهداری و بهره برداری از دو شبکه آبیاری جدیدالاحداث میان آب شوشتر و شمال شرق اهواز به شرکت محوّل و نام آن نیز متناسب با حوضه مسئولیت جدید، به “شرکت بهره برداری از شبکه های آبیاری و زهکشی کارون بزرگ” تغییر یافت. مسئولیت نگهداری و بهره برداری از شبکه آبیاری شرق گرگر در سال ۱۳۸۹ و مسئولیت نگهداری و بهره¬برداری از شبکه آبیاری شرق شعیبیه نیز در سال ۱۳۹۴ به این شرکت محوّل شده است. وسعت کل اراضی خالص زیر پوشش شبکه های آبیاری تحت پوشش شرکت، در حال حاضر بالغ بر ۹۲ هزار هکتار می باشد، که از این میزان حدود ۳۰ هزار هکتار آن متعلق به شرکت کشت و صنعت کارون (مشترک عمده شرکت) و مابقی متعلق به کشاورزان و مالکین اراضی خُرد می باشد. از دیگر مشترکین مهم شرکت، علاوه بر شرکت کشت و صنعت کارون و کارخانه تولید شکر آن نیز می توان به شرکت های تولید نئوپان، تولید خوراک دام، تولید فورفورال(به عنوان مشترکین آب صنعتی) و شرکت ماهی کارون (با ۴۳۰ هکتار حوضچه پرورش ماهی) نام برد.
محصولات کشت شده در اراضی تحت پوشش، تماماً محصولات خاص مناطق گرمسیری است که از این میان محصولات فصلی بیشترین میزان را از بین آنها به خود اختصاص داده است. تنوع این محصولات نیز این امکان را فراهم ساخته که اراضی در چهار فصل سال به زیر کشت رود. البته وضعیت بازار، صعوبت کاشت و داشت محصول، شرایط کشاورزان و دیگر عوامل مرتبط و مؤثر، تاکنون به گونه ای بوده که در برخی از فصول سال، بخشی از اراضی به صورت نکاشته باقی مانده است. بدین ترتیب که فقط در فصل زمستان است که بالغ بر ۹۰ درصد از سطح اراضی به زیر کشت می رود ؛ در حالی که این میزان برای فصل تابستان حدود ۴۰ درصد و برای فصول بهار و پاییز در حدود ۵ درصد و حتی کمتر از آن است (البته ممکن است این ارقام در شبکه های آبیاری اندکی با هم تفاوت داشته باشد).
کشت غالب در منطقه دیمچه (اراضی مربوط به شرکت کشت و صنعت کارون) نیشکر، با متوسط کشت سالانه ۲۰ هزار هکتار و در سایر مناطق (اراضی خرده مالکی) در فصل زمستان گندم و در فصل تابستان ذرت و ماش می باشد.