وسعت اراضی تحت پوشش، تنوع محصولات، کشت غالب، مشترکین عمده و مهم

این شرکت در حال حاضر مدیریت (وظیفه نگهداری و بهره¬برداری) چندین شبکه آبیاری که همگی آنها از محل رودخانه کارون آبگیری می کنند، شامل شبکه آبیاری گتوند، عقیلی، دیمچه، میان آب شوشتر، شمال شرق اهواز، شرق گرگر و شرق شعیبیه را به عهده دارد. آب این شبکه ها عموماً در بخش کشاورزی و اندکی از آن نیز در بخش های صنعت، پرورش ماهی، دام و طیور و شرب مورد استفاده قرار می گیرد.

وسعت کل اراضی خالص زیر پوشش شبکه های آبیاری تحت پوشش شرکت، در حال حاضر بالغ بر ۹۲ هزار هکتار می باشد، که از این میزان حدود ۳۰ هزار هکتار آن متعلق به شرکت کشت و صنعت کارون (مشترک عمده شرکت) و مابقی متعلق به کشاورزان و مالکین اراضی خُرد می باشد. از دیگر مشترکین مهم شرکت، علاوه بر شرکت کشت و صنعت کارون و کارخانه تولید شکر آن نیز می توان به شرکت های تولید نئوپان، تولید خوراک دام، تولید فورفورال(به عنوان مشترکین آب صنعتی) و شرکت ماهی کارون (با ۴۳۰ هکتار حوضچه پرورش ماهی) نام برد.

محصولات کشت شده در اراضی تحت پوشش، تماماً محصولات خاص مناطق گرمسیری است که از این میان محصولات فصلی بیشترین میزان را از بین آنها به خود اختصاص داده است. تنوع این محصولات نیز این امکان را فراهم ساخته که اراضی در چهار فصل سال به زیر کشت رود. البته وضعیت بازار، صعوبت کاشت و داشت محصول، شرایط کشاورزان و دیگر عوامل مرتبط و مؤثر، تاکنون به گونه ای بوده که در برخی از فصول سال، بخشی از اراضی به صورت نکاشته باقی مانده است. بدین ترتیب که فقط در فصل زمستان است که بالغ بر ۹۰ درصد از سطح اراضی به زیر کشت می رود ؛ در حالی که این میزان برای فصل تابستان حدود ۴۰ درصد و برای فصول بهار و پاییز در حدود ۵ درصد و حتی کمتر از آن است (البته ممکن است این ارقام در شبکه های آبیاری اندکی با هم تفاوت داشته باشد).

کشت غالب در منطقه دیمچه (اراضی مربوط به شرکت کشت و صنعت کارون) نیشکر، با متوسط کشت سالانه ۲۰ هزار هکتار و در سایر مناطق (اراضی خرده مالکی) در فصل زمستان گندم و در فصل تابستان ذرت و ماش می باشد.